SSL-sertifikaatti WordPress-sivustolle

10.11.2015/0/0
Etusivu / Blogi / WordPress / SSL-sertifikaatti WordPress-sivustolle

Mikä on SSL-sertifikaatti?

SSL-salaus (Secure Sockets Layer) suojaa yhteyden käyttäjän selaimen ja palvelimen välillä. SSL-salauksen käyttöä suositellaan nykyään kaikilla sivustoilla, mutta erityisesti verkkokaupoissa ja muissa verkkopalveluissa, joissa käyttäjät tyypillisesti luovuttavat luottamuksellisia tietojaan. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi luottokortin numerot, henkilötunnukset, lomaketiedot ja käyttäjätunnukset. Salattu yhteys näkyy käyttäjälle HTTPS-alkuisena verkko-osoitteena (Hypertext Transfer Protocol Secure). Salaamattomat sivustot tunnistaa HTTP-alkuisesta polusta.

Yleisesti tunnetun ja hyväksytyn tahon myöntämä SSL-sertifikaatti eli SSL-varmenne todistaa, että sivusto on luotettava ja se taho, joka väittää olevansa. SSL-salauksen toteuttaminen ilman sertifikaattia on teknisesti mahdollista, mutta tällöin käyttäjän selain varoittaa puuttuvasta sertifikaatista. Selain varoittaa käyttäjää myös siinä tapauksessa, että salauksessa on puutteita tai sertifikaattia käyttää joku toinen verkkosivusto kuin se, jolle sertifikaatti on myönnetty. Käytössä olevasta sertifikaatista saa lisää tietoa napsauttamalla selaimen osoiterivillä näkyvää lukon kuvaketta.

ssl-sertifikaatti

Miten SSL-salaus toimii?

SSL-salaus suojaa tietoliikenteen niin, että ulkopuolinen ei pysty lukemaan viestin sisältöä. Miten SSL-salaus toimii? Ensin käyttäjän selain lähettää palvelimelle yhteyspyynnön (eli käyttäjä kirjoittaa selaimen osoiteriville haluamansa sivuston osoitteen.) Selain noutaa palvelimen sertifikaatin ja tarkistaa muun muassa sen voimassaolon ja sen, että sertifikaattia käyttää oikea verkkosivusto. Tarkistusten mentyä läpi palvelimelle lähetetään kertakäyttöinen avain, joka on salattu palvelimen julkisen avaimen avulla. Palvelin purkaa salauksen omalla salaisella avaimellaan ja saa siten käyttöönsä kertakäyttöisen avaimen. Näin palvelimen ja käyttäjän selaimen välille muodostuu suojattu tietoliikenneyhteys, joka on voimassa kyseisen istunnon ajan.

SSL-sertifikaatti ja hakukonenäkyvyys

Google on ilmoittanut suosivansa hakutuloksissaan sivustoja, joilla on SSL-sertifikaatti. Tällä halutaan taata, että Google-haun käyttäjät päätyvät vain luotettaville sivustoille hakutulosten kautta. Sertifikaatin hankkiminen yrityksen sivustolle voi siis myös parantaa hakukonenäkyvyyttä.

Miten hankin SSL-sertifikaatin?

SSL-sertifikaatteja on olemassa eri tyyppisiä. Domain Validation (DV) -sertifikaatti on edullinen ja nopein hankkia. Sen edellytyksenä on ainoastaan se, että hakijalla on oikeus kyseiseen verkko-osoitteeseen. SSL-sertifikaatin voi hankkia helpoiten verkkosivuston ylläpitäjältä. Meidän ylläpitoasiakkaanamme saat SSL-sertifikaatin hintaan 150 € / vuosi. Ota yhteyttä ja kysy lisää!